PERHATIAN!!!!!

Pesanan boleh dibuat dengan cepat melalui SMS @ Whatsapp......
Jika anda komen dibawah @ anta email takut admin tak perasan....
So apa2 petanyaan @ pesanan anta ke no nie
0.1.9.9.9.8.1.6.6.4 (lynn)

Tuesday, 7 July 2015

Tasbih Mini

Tempahan untuk Tasbih Mini masih dibuka dan harga sudah diturunkan bukan sebab takde permintaan tapi setelah dikira kos dan sedikit keuntungan harga itu sudah mencukupi.

Anda boleh memilih warna pilihan@kesukaan@kegemaran@tema majlis anda nanti (InSya Allah, lynn akan usahakan mencari warna2 tersebut). Untuk design anda jgak boleh memilihnye.
Nanti lynn upload gambar manik. Ada 2saiz 8mm dan 4mm.

Harga terbaru...

Borong minimum 50pcs

50utas - RM1.80
100 - 251 utas - RM1.50
250 - 500 utas  - RM1.10

501 - 750 utas - RM1.00

751 - 1000 utas - RM0.90

**Postage ikut berat(boleh dirunding)

**COD Putrajaya, Bangi, Dengkil dan kawasan berhampiran

Gabungan Warna Manik Yang Telah Disiapkan

Gabungan Purple dengan Putih

Gabungan Pink dengan Coklat

Gabungan Putih dengan Coklat

Gabungan Pink dengan Purple

Gabungan Hijau dengan Gold

Gabungan Hitam dengan Putih

Gabungan Silver dengan Biru Turqoise


Monday, 1 June 2015

Tempahan Tasbih Mini Putrajaya

Assalammualaikum semua......

Lama lynn tak update blog nie kan......Hari nie nak update sikit, lynn sedia menerima tempahan tasbih mini.....

PROMOSI utk bulan pose kot2 ada yang ingin memberi hadiah untuk umat islam sepanjang bulan pose nie la kan...

Harga untuk promosi nie hanya RM1.30 untuk 1 utas dan ramdon warna (apa yg ada kat lynn je la) minimum 50pcs, In Sya Allah seminggu siap...harga postage lain la yek sayang2ku.....nanti kita timbang...untuk cod putrajaya @ bangi @ dengkil boleh dipertimbangkan.

Lynn belanja gambar yg lynn siapkan..


Merah gabung ngan hitam
Biru gabung ngan putih

Hijau gabung emas
(kononnye nak gabung ngan kuning tapi kuning takde) 
ibarat mcam bendara kedah la...

Yang stok dan bakal siap...
Ada purple, pink, merah hati dan beberapa warna lagi.


Sekarang lynn tengah siapkan tempahan seorang nurse yg ingin sedekah kan untuk para pesakit nye utk bulan pose nie....Random warna yang pasti menarik dan menyenangkan untuk kita berzikir.


Untuk pertanyaan boleh masej @ whatsapp 019-9981664
Harga lepas raya kita bagi lain...
Boleh buat doorgift untuk majlis Aqiqah, Khatam al-Quran, Majlis pertunangan, Majlis Perkahwinan....Yang pasti harga murah dan terbaik dari lynn.
(Utk majlis besar dan tempahan banyak sila tempah awal)



Sunday, 1 March 2015

Blog Lain Kepunyaan Lynn

Lynn Shaklee Putrajaya
http://lynnshakleeputrajaya.blogspot.com/

Bisnes Kecil-kecilan - Lynn Putrajaya
http://lynnzakiputrajaya.blogspot.com/

Seri Dewi Malam - Lynn Putrajaya
http://lynnzakisdm.blogspot.com/

Zero Carbon Zaki Putrajaya (Perkongsian bersama Suami)
http://zerocarbonputrajaya.blogspot.com/


Magicnature Collagen Lipstik



- Gincu pelembap bibir berkolagen.
- Merawat bibir yg kering dan merekah
- Merawat bibir yg hitam n kusam akibat merokok atau faktor keturunan
- Mengelakkan bibir dari pecah2 dan berdarah
- Menyerlahkan seri wajah
- Warna natural/semulajadi mengikut suhu badan dan kepanasan darah
- Haruman Strawberry
- Tahan lama selama 12 jam
- Membuatkan bibir sentiasa lembap, seksi serta mempesona


Harga :- RM22(sem)/RM25(ss)
Postage RM7(sem)/RM10(ss)


Tuesday, 24 February 2015

ADAB MANDIKAN BAYI BARU LAHIR


Ramai orang terlepas pandang. Zaman ini ramai yang suka gunakan kapas lembab (wet nappy) untuk lap najis bayi tanpa mencuci dengan air. Apabila memandikan bayi, jangan terus masukkaan badan bayi ke dalam tab. Cuci dahulu kemaluan bayi depan dan belakang menggunakan air mengalir supaya bersih. Tujuannya supaya apabila memasukkan bayi dalam tab air tidak menjadi air najis, kesan kemaluan bayi yang beristinjak tidak dicuci dengan air.



ADAB MANDIKAN BAYI BARU LAHIR...

Bayi baru lahir adalah khalifah Allah yang baru menjengah dunia selepas sembilan bulan tinggal di alam rahim. Justeru ibu bapa yang beragama Islam mestilah menyambut kelahirannya mengikut cara yang dianjurkan oleh Islam.

Antara yang mungkin kita semua tidak beri perhatian adalah tatacara memandikan bayi baru lahir iaitu dari usia sehari hingga 40 hari. Dalam tempoh ini, kaedah mandian memainkan peranan penting dalam membentuk aliran darah dan pembentukan tulang yang baik.

1. Seeloknya mandikan bayi pada waktu dhuha, kerana pada waktu tersebut fisiologi kitaran darah dan degupan jantung bayi dalam keadaan tenang. Gunakan air yang suam.

2. Siraman pertama perlu dimulakan ke atas belakangnya secara perlahan-lahan, kemudian baru disiramkan ke kaki, seterusnya naik ke bahagian punggungnya.

3. Belaian dan gosokan lembut memainkan peranan penting semasa memandikan bayi. Ini akan membuatkan pengaliran darah bayi lancar dan baik. Siraman disertakan dengan sapuan sabun yang sesuai untuk bayi.

4. Seterusnya siram dari belakang hingga ke kepala. Siraman di kepala dilakukan secara perlahan, supaya air tidak mengalir masuk ke dalam lubang telinga. Semasa menyiramkan air di belakang kepala ke bahagian hadapan dahi, tangan digunakan untuk menggosok dahi.

5. Sebaiknya tugas memandikan bayi dilakukan oleh bapa. Sambil memandikan, hati berzikir Ya Latif, Ya Hadi.

6. Pastikan siraman tidak dilakukan pada muka bayi kerana ia boleh melemaskan bayi serta menyebabkan lubang hidungnya lembap seterusnya mudah selesema atau jangkitan kuman.

7. Siraman yang terakhir, dilakukan ke atas dada seterusnya hingga ke bawah. Tidak digalakkan menyapu sabun pada bahagian hadapan tubuh bayi usia ini, kerana bimbang air dan sabun menyebabkan bahagian pusatnya lembap dan seterusnya melambatkan proses ‘gugur’ tali pusat.

8. Selepas selesai mandi, lapkan seluruh badan bayi dengan tuala yang bersih. Cara mengelap dimulakan dari kepala kerana kelewatan mengelap bahagian kepala boleh menyebabkan kepala dan ubun-ubun bayi basah serta membawa masalah paru-paru lemah.

Share kepada semua , biar semua tahu


Monday, 23 February 2015

Dewi Sutra Beauty Care




ITEM : DEWI SUTRA BEAUTY CARE
HARGA : RM 60

1) Sabun Lavender (Glutathione)

FUNGSI : 
Pembersih yang mampu menanggalkan kekotoran juga sel-sel kulit mati
tanpa merangsang epidernmis serta
mengawal keseimbangan lembapan semulajadi kulit
disamping menghalus dan menyegarkan kulit muka.

Ianya juga mampu memelihara keanjalan serta mencerahkan kulit.
Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.

CARA GUNA :
cuci muka menggunakan sabun kecantikan SDM Dwei Sutra.
urut perlahan-lahan selama beberapa minit dan bilas bersih.
Untuk mendapatkan kesan terbaik, gunakan 2 hingga 3 kali sehari.

RAMUAN :
Sodium Citrate, Glycerin, Tea Tree Oil, RO Water, fragrance, grape seed extract, Lecithin & Gluthathione

2) Silky UV Sunblock+Foundation
Dengan kolagen dan aloevera

FUNGSI :
- Pelindung dari sinar ultra-violet
- Sebagai bedak asas.
- Tekstur sehalus sutera membuatkan ianya cepat dan mudah digunakan
(sesuai untuk gaya hidup yang sibuk dan aktif)
- Membuatkan kulit tampak lebih cerah,
- Menghilangkan kesan serta mencegah jerawat,
- Melembapkan kulit,
- Menghalus serta menegangkan kulit,
- Mengecilkan pori-pori
- Mencegah faktor penuaan.

CARA GUNA :
Ratakan pada muka selepas mencuci menggunakan sabun gluththione
sdm dewi sutra.

RAMUAN :
Aqua, cocos nucifera (coconut), oil, glycerin, olea europea (olive), fruit oil,Vitis Vinifera (grape) seed oil, jojoba ester, kigelia africana fruit extract, kolagen, glycyrrhiza glabra (licorice), rhizome/root extract, aloe barbadensis leaf extract (aloevera extract), & frangrance

* TIADA PENGELUPASAN

3) Concentrated Whitening Cream (Collagen+Bengkoang)
Dengan ekstrak bunga Charmomille dan Kolagen

FUNGSI :
- Memberi nutrisi
- Merangsang pertumbuhan sel-sel kulit- Untuk menggantikan sel-sel kulit mati- Menanggalkan radikal bebas
- Sebagai pemutih dari sumber alami
- Mampu merencatkan masalah jerawat dan jeragat
- Memudarkan parut
- Menghalus dan mencerahkan kulit
- Mencegah kulit kusam
- Meratakan rona kulit
- Mengecilkan pori
- Mengurangkan kedutan halus agar tampil segar berseri setiap kali bangun pagi

CARA GUNA :
Ratakan pada muka selepas mencuci menggunakan sabun gluthathione SDM DEWI SUTRA

RAMUAN :
Aqua, glycerin, Butyrospermum Parkii(Shea butter), Aloe Barbedensis Extract, Chamomilla recutita, (Matricaria) flower extract, Tocopheryl Acetate, Collagen & fragrance

* TIADA PENGELUPASAN



DS SILKY UV SUNBLOCK+FOUNDATION .
****************************************

"Teksture not too oily & not too dry .
Very smooth & silky. Senang nak sapu di muka.
Taklah mcm lomor mentega. Tak capuk bila berpeluh atau kn panas.
Tahan dr pagi smpai mlm.
Combination of UV protector n foundation.
Bukan sekadar sunblok, mempunyai nilai tambah bedak asas.
Berbaloi2 utk ringgit anda!!!
Dewi sutra ialah set rawatan yg amat selamat,pemutih adalah dari buah bengkoang dan bukannya hidrokuinon spt sestgh produk.jadi ia selamat utk ibu hamil..."

Sesuai utk semua jenis kulit:-
1. normal
2. berminyak
3. kering
4. jerawat
5. jeragat
**Warna sunblock adalah dlm range "Medium".
Org berkulit putih sesuai, yg berkulit hitam manis pun sesuai.


TESTIMONI PENGGUNA
******************************

TESTIMONI 1:
1st ptama kali pakai...eksited giler..sebab bertuah dpt try untuk pengeluaran pertama..msa pakai jam kul 12 tgahari..panas gilerr..pas dah sapu..mula lah kerja angkut mengangkut di bawah teriik matahari..ulang alik anta barang niaga jln kaki..berpeluh..muka ada sedikit peluh..tp foundation tu tetap dlm keadaan asal..xda capuk..tu yg paling best...dan kulit za jenis berminyak...npk la kulit tu glowing..walaupun parut2 jerwat tu memang susah nak sorok....Klu pakai foundation biasa..yang kat celah2 mata tu mesti ada putih2.., cam xrata..akibat berpeluh...skrg tidak lagiii...memang puas hati....dengan produk ini


TESTIMONI 2:
Semasa mula dibagi sample utk mencuba DEWI SUTRA dlm hati, ok ke ni, saya ni jenis yg cerewet sgt tak suka yg melekit, berminyak, pakai apa2 jenis product pun pasti macam lilin cepat mencair apa lagi saya jenis yg sllu outing, lagi lah kena nak sllu touchup, takut muka sun burn, muka kena jaga wei..bukan bdn dan dlman je kena mantap dan hebat baru lengkap package jadi isteri idaman suami, rupanya, saya dpt product kecantikan yg terbaik, jimat masa, tidak melekit, tidak cair wlu seharian diluar kena panas, rasa ringan tak pakai apa2, saya tak perlu sllu touchup memadailah sekali je, masa bermakeup pun lbh cepat dr biasa, tak perlu lagi makeup tebal2 macam opera cina,mmg best berbaloi...


TESTIMONI





nk syer gmbr stgh muka kite baru je start guna set lengkap DEWI SUTRA.walawehh!!best tau harum semerbak.sblmni just dpt try tester krim siang je.hrni dpt guna set lengkap xpyh camera 360 nampak smooth gitu.sekali sapuan dah rata!rugi sapa xcuba sesuai dgn smua jenis kulit yg pnting xmelekit dn xbmnyk..hny Rm60

Jamu Dewi Langsing




ITEM : JAMU DEWI LANGSING
HARGA : RM 65 / 60 BIJI

ATURAN MAKAN : Permulaan makan 5 biji pagi dan 5 biji malam (selepas makan)
Bila badan dah sedap dan selesa just maintain makan 3 biji pagi dan 3 biji malam.

AMARAN DILARANG GUNA : Ibu Menyusu, Ibu Mengandung, Sakit Jantung, Darah Tinggi, Kencing Manis, Asthma dan sakit-sakit kronik yang lain.


Jamu Kurus untuk LELAKI dan WANITA.


(TESTIMONI 1)
Malam tadi makan 5 biji... pagi lepas subuh terus mengepam... memang syiok giler... pagi tadi minum air masak jer dengan roti gardenia sekeping..... buat-buat keje pukul 1 makan nasi dengan kari ikan... boleh plak lupa nak makan jamu nyer pagi tadi... tapi perut rasa kenyang jer... sampai sekarang tak makan apa lagi just air masak jer.... sekarang pagi-pagi bangun takde dah rasa lapar giler walaupon membuang...badan sekarang rasa ringan sikit buat keje pon cergas jer... memamg terbaek dari ladang lah


(TESTIMONI 2)
Makan JDL nie buat kita lawas pembuangan..air besar..air kecil..peluh keluar pun meriah time buat kerja rumah.. macam g jogging 1 round..tapi cepat dahaga.. langsung takde rasa lapar..takde lesu.. memamg best.. nina baru 2 kali makan (10 biji)


(TESTIMONI 3)
Tengah dalam proses makan..dan sesuaikan diri..heheh..tapi semalam makan 3 biji untuk permulaan..takde membuang. sumbat nasi, mee sup..kudap-kudap, roti john....angin bau loji berdentum-dentum keluar. hahahhh...kadang terasa kat peha, lengan..benda gerak-gerak cam angin nak keluar..dalam masa sejam 10 kali kentut. hahaha..helpp oksigen.


(TESTIMONI 4)
Serius best gile JDL ni. Pagi tadi eyrra makan 5 biji kenyang the whole days. Just always refueling air masak je untuk percepatkan proses fat burn. Hopefully eyrra berjaya join contest JDL ni. Ehehehe.. 


(TESTIMONI 5)
Tester yg kakyu bg dekat saya hari tu...mkn 3 biji...bila lepas buang sangat-sangat ringan je rasa perut ni... lagi banyak minum air kosong...lagi banyak lendir yang keluar.... Hahhhha...betul kakyu, memang tebabommm...sangat-sangat best dalam pembuangan, rasa ringan je.
terima kasih kakyu



(TESTIMONI 6)
"Saya ada masalah sembelit dari pregnant bawak ke lepas bersalin ni.. makan JDL walaupun still breastfeed baby.. so bermula lah experimen minggu lepas... telan 3 biji JDL lepas breakfast..dalam 15 minit lepas tu terus montot rasa nak mengeluarkan hampas...bery dengan banyaknya & amazing tak sembelit langsung..kalau tak kompom keluar darah sekali.. Saya makan JDL 3 biji sehari sekali je..pastu selang dengan JDD.. hari ni makan JDL, esok makan JDD pulak.. berterusan sampai ke hari ni...tapi hari ni try tak makan JDL & usus saya dah kembali normal..boleh bery tanpa bantuan apa-apa ubat...yeayyyy... dan Alhamdulillah baby saya ok...perut dia tak meragam..cuma biasa bery 1 kali sehari jadi 2 kali sehari...gitu je lah tapi takde la cery-bery... heee...itu je lah nak share...sekian terima kasih "
P/s: Ibu-ibu yang breastfeed baby, maybe boleh cuba try test lah...sebab baby kita tak sama ketahanan nyer...


(TESTIMONI 7)
Salam...mamayu... nak ucap terima kasih sebab kenalkan jamu dewi langsing nie.. memang best... makan sebotol dah rasa ringan badan...siap dah turun 3 kg...takde yak-yak... tapi pembuangan memang lawas... pagi-pagi senang yak...Badan rasa ringan...makan pon boleh kontrol...sarapan pagi.. makan jamu JDL.. boleh tahan sampai petang..
Nak order lagi..nor memang yakin jamu nie memang best...
Sdm memang terbaik...JDL sangat-sangat best dan terbaik...
Noor bagi berbintang-bintang


KURUS CARA SIHAT. HANYA DENGAN HERBA-HERBA TERPILIH.
TANPA SEBARANG BAHAN KIMIA BERBAHAYA.


TESTIMONI PENGGUNA




Minyak Angin Aromaterapi SDM


MINYAK ANGIN AROMATERAPI KELUARAN SERI DEWI MALAM SDM



minyak angin aromaterapi superfresh SDM

1) MINYAK ANGIN AROMATERAPI "SUPERFRESH"
=================================
Fungsi2nya:-

1. menyegarkan
2. meringankan sakit kepala
3. meredakan kembung perut
4. badan masuk angin
5. mabuk perjalanan
6. elok utk ibu hamil yg loya-loya
7. sakit gigi
8. pesakit asma yg susah bernafas
9. menghilangkan rasa mengantuk dan lesu
10. menaikkan aura positif
11. meringankan gejala flu, selsema, dan lain-lain

Harga: rm18/sebotol (50ml)

========================================



Minyak Panas Herba Aromaterapi SDM

Kalau yg sejuk2 bdan, sakit2 sendi, ibu2 dalam berpantang elok guna minyak yg panas. Tak sesuai guna minyak angin aromaterapi "SuperFresh" sbb ia sejuk dan berangin. Contohnya ibu2 dlm pantang takleh guna minyak yg sejuk n berangin, menggigillah nanti. Mereka yg keadaan sekeliling sejuk atau berada di negara sejuk MINYAK PANAS HERBA AROMATERAPI sgt sesuai.

Bau2an rempahnya sgt harum, segar dan menghangatkan. Satu memori indah yg tidak akn dilupakan.

2) MINYAK PANAS "HERBA AROMATERAPI"
=============================

1. Membantu ibu2 berpantang utk menyegarkan dan menghangatkan badan
2. Menguatkan dan menegangkan otot perut dan payudara
3. Dijadikan tapel semasa berbengkung
4. Melembut dan mengurangkan regangan kulit perut
5. Melegakan sakit otot dan sendi
6. Mengelakkan urat2 dr dimasuki angin bisa
7. Memecahkan angin dlm badan
8. Melancarkan peredaran darah
9. Diurut pada kaki atau tangan yg terseliuh
10. Terkena gigitan serangga
11. Kanak2 yg kerap kencing malam


Harga: Rm18/sebotol (50ml)

(TIDAK SESUAI UTK BAYI)
(JANGAN DISAPU PADA HIDUNG)

Saturday, 14 February 2015

FeedMilk.com

Salam semua.. hari nia saya nak share pasal nursingwear. Kat luar sana mesti ramai ibu yg tengah susukan anak susah nak cari baju yg sesuai especially yg nampak cantik dan trendy. Jangan risau, meh nak tunjuk sikit design baru dari feedmilk ni.




Mums out there what do you feel? Cantikk takkk? Fabrik high quality cotton denim ,serap peluh dan selesa. Tak nampah macam nursing wear pun kan?




Tipulaa kalau cakap tak berkenan kann. Tengok terus rasa nak beli. Tengok tuu siap ada sequin dekat lengan lagi plus PINK color okeyyy? Yg ni pun wudhu friendly tau



Nampak macam doll sangat bila pakai dress ni kan? Very pastel color and very trendy. Design pun tak nampak nampak macam nursing wear plus material yg sangat selesa.



Tutup mulut semua. Heheee. Sebab lace denim memang sangat laa meletop. Confirm laa lepas nea mummy2 dah tak merungut dekat husband takde baju laa nak pakai keluar jalan jalan. Yang nea pun wudhu friendly tauu.

So, what do u feel right now? Ada rasa yg terus nak beli tak? Kalau yaa, boleh pergi dekat page feedmilk. All details, price and size ada dekat situ.


Kalau nak tau more details boleh usha dekat sini tau :

 @feedmilk
 www.facebook.com/Feedmilk
 www.feedmilk.com
 016-6744960


Tags : blouse menyusu, baju menyusu, jubah menyusu, baju mengandung, pakaian ibu,breast feeding, jubah, blouse, baby, pregnant mum, ibu mengandung, susu, trendy, selesa, terbaru, fashion, dress, dress menyusu, pakaian ibu, dress menyusu, jubah sopan, jubah menutup aurat, blouse terbaru, jubah terbaru, ibu menyusu